måndag 23 augusti 2010

The Return of the Tram

Idag var alltså dagen då Stockholmare åter kan åka spårvagn på stadens gator. Den första etappen av den nya spårvagnen som ska binda ihop city, västra kungsholmen, djurgården och ropsten. Spårvagnar är det idag mest effektiva sätt att bygga ut kollektivtrafiken inne i en vältrafikerad stad som Stockholm.

Under sommaren arrangerade SL en tävling på sin hemsida för att utse designen på de nya vagnarna som trafikerar linje 7. Tyvärr tror jag inte riktigt att SL förstod vikten av den tävlingen. Två av de tre alternativen var direkt löjliga och dessutom rätt fula medan det tredje var en variant där vagnen går helt i svart så när som på två vågräta guldfärgade linjer längst sidorna. När de nya svarta spårvagnarna nu börjar rulla på Stockholms gator tror jag att de kommer avgöra hur vagnarna kommer se ut under en lång tid framöver. Svarta, mörka och tråkiga alltså. Trist, tycker jag.

Jag ser ändå otroligt mycket fram emot en rödgrön valseger och en fortsatt utbyggnad av spårvägsnätet i innerstaden för att få fler och fler stockholmare att lämna bilen hemma och istället nyttja den fina kollektivtrafik vi har i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar