tisdag 16 juni 2009

Piratpartister är våldtäktsmän?

Den märkligaste valanalys jag hittills läst är den som kommer från Annika Qarlsson (c), ordförande för Centerkvinnor och riksdagsledamot. Dessutom vice ordförande i centerns riksdagsgrupp.

I ett inlägg på sin blogg menar hon att de unga män som röstat på piratpartiet är samma unga män som våldtar unga kvinnor och ifrågasätter vems integritet det är de värnar. Inte nog med att det är en generalisering utöver någon som helst rimlig gräns så är det dessutom ett tecken på att riksdagsledamoten inte alls förstått innehållet i någon av de två politiska frågorna. Mycket tragiskt med tanke på att centern och Qarlsson var de som i riksdagen röstade för de välkända Ipred- och FRA-lagarna. Lyckligtvis har det redan kommit starka reaktioner från andra centerpartister och förhoppningsvis får vi även en offentlig ursäkt från Qarlsson själv.

Om detta var Qarlssons sätt att säga att hon inte vill sitta kvar i riksdagen tycker jag det var väldigt klumpigt gjort. Om det var menat som en seriös valanalys kan jag inte säga att jag är ledsen när Qarlsson får se sig om efter ett nytt jobb i oktober nästa år.

2 kommentarer:

 1. "Dessutom vice ordförande i centers riksdagsgrupp"

  Det kände jag inte till. Det gör ju uttalandet än mer anmärkningsvärt.

  SvaraRadera
 2. Hon är helt dum i huvudet!
  Offentlig ursäkt och omedelbar avgång är det som gäller för henne!

  AVGÅ!

  SvaraRadera