söndag 22 februari 2009

Grön ungdoms politik

Nyss gick jag ner från talarstolen på riksårsmötet för sista gången. Den här gången tycker jag att jag fick till det riktigt bra. Debatten gäller huruvida Grön ungdom ska stå själva eller om vi ska fortsätta att dela politik med Miljöpartiet de Gröna.

Jag har flera argument kring varför vi bara har att vinna på att driva samma politik som vårt moderparti gör. I den verksamhetsplan vi tagit på årets RÅM står det tydligt vad Grön ungdom väljer att prioritera samt vilken politik vi vill driva i valrörelsen. Vi har på riksårsmötet dessutom bestämt vilka kongressombud vi ska skicka till de Grönas kongress och vad dessa ska rösta i ett antal motioner på kongressen. Det är vårt sätt att vara med och påverka partiets politik i den riktning vi vill.

Det är inte förbjudet för medlemmar att inte helt dela partiets åsikter i vissa frågor, inte heller är det förbjudet för Grön ungdom att driva en politik som inte helt står i partiprogrammet. Vi ska fortsätta att driva den politik vi bestämmer på riksårsmötet! Men vi ska inte sluta hålla med vad partiet tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar